Lessen

Accordeonlessen worden door gediplomeerde docenten gegeven.

U kunt van ons een accordeon huren voor € 60,- per jaar.

De contributie bedraagt € 100,- per jaar.

Voor leden jonger dan 18 jaar is het bedrag € 85,- per jaar.

Vereniging
Accordeon Vereniging Oosterbeek is een koninklijk erkende vereniging en opgericht op 15 april 1942. De vereniging bestaat dus al meer dan 70 jaar.

AVO heeft momenteel 25 leden. De meeste leden zijn vrouwen maar we prijzen ons gelukkig met een drietal mannen in ons midden. De leeftijden van de leden zijn zeer gevarieerd. Dit alles maakt AVO tot een muzikale én een gezellige vereniging.

Orkesten
AVO heeft twee orkesten. Dit zijn het Amusementsorkest en het Concertorkest. Onze orkesten staan onder leiding van dirigent Paul Beekhuizen.

Het Concertorkest heeft 19 leden en het Amusementsorkest heeft 15 leden. Beide orkesten bestaan uit meerdere accordeonisten, bassisten en een drummer.

Repetities
Een repetitieavond van AVO is een combinatie van serieus en hard werken aan het nieuwe repertoire en in een ontspannen sfeer lief en helaas soms ook leed met elkaar delen.

In de rechterkolom op deze pagina vindt u meer informatie over onze repetities.

Concerten
Het ingestudeerde repertoire brengen wij ten gehore tijdens ons openbare jaarconcert op de eerste zaterdag van november in zalencentrum Lebret in Oosterbeek. Deze locatie vormt ook jaarlijks het decor voor ons openbare koffieconcert op een zondag medio april.

Voor beide concerten stellen dirigent en muziekcommissie een gevarieerd programma samen. Het programma van het koffieconcert heeft een wat luchtiger karakter dan het programma van het jaarconcert. Beide concerten worden altijd druk bezocht.

Zorgcentra
Meerdere keren per jaar verzorgen wij op woensdagavond optredens in diverse zorgcentra in Oosterbeek en omliggende plaatsen. Deze optredens hebben een besloten karakter.

Het zijn altijd gezellige avonden met een aangepast repertoire waardoor de bewoners van de zorgcentra volop kunnen meezingen.

NOVAM
AVO is lid van de Nederlandse Organisatie voor Accordeon & Mondharmonica.

NOVAM is een organisatie die onder andere de belangen behartigt van accordeonisten en accordeonverenigingen. Verder behartigt NOVAM de belangen van de amateur-muziekkunst-beoefening.

Concoursen
Om de drie jaar nemen wij deel aan door NOVAM georganiseerde concoursen. Beide orkesten brengen dan twee muziekstukken ten gehore voor een driekoppige jury. Deze jury beoordeelt de optredens van de orkesten en geeft in juryrapporten een onderbouwing van hun oordeel.

Wij zijn trots op de positieve beoordelingen die wij van de jury ontvangen. Uiteraard geeft de jury ons ook aandachtspunten waaraan moet worden gewerkt. Dat doen wij graag om zodoende het niveau van onze orkesten op een hoger plan te tillen.

Lebret

Aan de Lebretweg 51 in Oosterbeek staat Zalencentrum Lebret.

Hier houden wij onze repetities en geven we ook de openbare concerten.

Repetitie

repetities - accordeonverenigingoosterbeek.nl

Woensdagavond is onze repetitie-avond.

Het Amusementsorkest repeteert van 19.15 uur tot 20.15 uur. Daarna volgt van 20.30 uur tot 22.15 uur het Concertorkest.

Na de repetitie is er volop tijd om na te praten en een drankje te drinken.