1. MILITÄR-MARSCH nr. 1
(F. Schubert, arr H. Deweil)
Franz Schubert werd in Wenen geboren in 1797, als zoon van een onderwijzer die het bepaald niet breed had omdat hij 19 kinderen uit 2 huwelijken had te onderhouden. Toen hij 8 was begon zijn vader hem vioolles te geven. Ook kreeg hij zangles en maakte hij deel uit van de beroemde Wiener Sängerknaben. Vanaf zijn zeventiende begon hij te componeren. Zijn muzikale genie was groter dan zijn zakelijk inzicht. Ondanks de grote populariteit van zijn werken slaagde hij er maar een paar jaar van zijn leven in om een levensstandaard boven de armoedegrens te bereiken. Uiteindelijk stierf hij in 1828 aan tyfus, net 31 jaar oud. Desalniettemin liet hij een enorm oeuvre na, bestaande uit een kleine 1000 werken waaronder 8 symfonieën, 10 ouverturen en andere orkestwerken, 15 strijkkwartetten, 3 pianotrio's, 31 dansen voor piano, 7 missen, 46 werken voor mannenkoor, 567 liederen met pianobegeleiding en werken voor piano solo, en 36 solo zangstukken. Uit één van zijn solowerken voor piano, uitgegeven onder de titel Moments Musicaux, komt de Militaire Mars nr. 1.

2. ICH KÜSSE IHRE HAND MADAM (F. Rotter/R. Erwin, arr. R. Bui)
Dit werk is vooral bekend als Tango. Het nummer werd in 1928 geschreven door Fritz Rotter en toen gezongen door de bekende tenor Richard Tauber en was het muzikale thema van een bioscoopfilm met dezelfde naam: Ich küsse ihre hand Madame. Sindsdien is het nummer in vele bewerkingen uitgevoerd en door vele artiesten gezongen, waaronder bijvoorbeeld ook de Nederlandse cabaretier Louis Davids. Renato Bui maakte er een bewerking van waarin naast uiteraard de tango, ook een aantal andere latijns-amerikaanse ritmes zijn verwerkt.

3. HENRY MANCINI IN CONCERT (Henry Mancini, arr. R. Bui)
De Amerikaanse componist en bigbandleider Henry Mancini is vooral bekend van zijn vele filmmuziek. Ongetwijfeld het bekendste is wel het beroemde Pink Panther thema. De muziek van Henri Mancini leent zich uitstekend voor opname in een medley voor accordeonorkest. Dit arrangement bestaat onder andere uit melodieën als “Days of Wine and Roses”, “Baby Elephant Walk” en “Moon River”.

4. SPANISCHER TANZ (Bela Hlaszny, Elton John, arr. C. Schneider-Kräupl)
Dit nummer mag toch wel als voorbeeld van geslaagde Europese integratie gelden. Een compositie van een Hongaar, gearrangeerd door een Duitser, en met een uitgesproken Spaans karakter, want het betreft hier een paso doble.

5. JUST A JAZZ THING (M. Remmers, arr. P. Beekhuizen)
Maino Remmers, geboren in 1959, studeerde ondermeer muziekwetenschappen en orgelkunde aan de Universiteit Utrecht. Opgegroeid in een klassieke muziektraditie, raakte hij tijdens zijn studie volledig in de ban van de lichte muziek en begon hij de Remmers Big Band, waarmee hij optrad op tal van gala’s en bij grote evenementen. Na zijn studie vestigde hij zich als freelance componist, arrangeur en orkestleider.
Als orkestleider is Maino Remmers momenteel dirigent van Big Band Oss, de Tilburg Big Band, de Mid West Band en de salsa-formatie La Ritmica ’93.
Daarnaast is hij sinds 1997 verbonden aan het Brabants Conservatorium als docent arrangeren en is hij adviseur bij het Internationaal Compositie Concours in Helmond. Van een van zijn swingende composities maakte Paul Beekhuizen een arrangement voor accordeonorkest: Just a Jazz Thing.

6. TANGO POUR CLAUDE (R. Galliano, arr. M. Belder)
Marc Belder is een grote naam in de Nederlandse accordeonwereld. Hij is componist, arrangeur, docent, dirigent en de grote inspirator achter het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest. Regelmatig is hij ook jurylid bij de concoursen van de NOVAM, onze koepelorganisatie.
Op zondag 29 januari 2012 zal in Rosmalen een groot festival plaatsvinden onder de titel Ode aan Marc Belder. Dit ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als docent en dirigent. Accordeonisten vanuit heel Nederland kunnen hiervoor inschrijven en er zal een groot orkest worden geformeerd dat die dag uitsluitend werken van Marc Belder zal spelen.
Het arrangement van het slotstuk van het A-orkest is van de hand van Marc Belder, de Tango pour Claude.